Bob de Voogd #1
Bob de Voogd #2
Bob de Voogd #3

Nieuws

Hier kun je het laatste nieuws volgen omtrent Bob de Voogd, daarbij kun je Bob ook volgen op Twitter via @bobdevoogd.


De Voogd: 'Er liepen altijd mensen met geweren mee'

Hij moest twee toernooien aan zich voorbij laten gaan, maar inmiddels is Bob de Voogd weer helemaal terug. De international kampte de afgelopen tijd met een pittige voetblessure, waardoor hij de Hockey World League in Rotterdam en het EK in Boom moest missen. Vanaf vrijdag hijst hij zich weer in het Oranjetricot, wanneer hij de finaleronde van de HWL in India speelt. Een land waar hij goede herinneringen aan heeft. 

Eén keer eerder zette De Voogd voet op Indiase bodem. Begin 2009, toen hij onder bondscoach Michel van den Heuvel de Punjab Gold Cup speelde in Chandigarh. Tijdens het oefentoernooi nam Nederland het op tegen Duitsland, India en Nieuw-Zeeland. De Voogd denkt er met een goed gevoel aan terug. ‘Het was een mooi toernooi, met een leuke sfeer’, vertelt hij. ‘Vooral de finale – die we van India wonnen –  was een echt spektakel met veel vuurwerk en een Bollywoodzanger. Het werd echt op zijn Indisch gevierd. Voor mij was dat heel bijzonder.’

De destijds twintigjarige De Voogd was namelijk voor de eerste keer op reis met de Oranjemannen. Eerst werd er twee weken getraind in Australië om vervolgens het toernooi in India af te werken. ‘De trip was niet alleen bijzonder omdat het de eerste keer was dat ik meeging, maar ook omdat ik tijdens de Gold Cup veel speelde. Ik heb daar elke wedstrijd meegedaan.’

Geweren

‘Niet lang voordat we naar India gingen, was er een aanslag gepleegd op een hotel in Mumbai. Alles was superstreng beveiligd. Voor ons hotel stond politie en een aantal soldaten, die alle tassen controleerden. Ik weet ook nog dat ik samen met Kempi (Robbert Kemperman, red.) op de kamer lag en graag boodschappen wilde doen. Samen met zes andere mannen gingen we in een legerjeep naar de stad om een bus Pringles te halen. Ook als we naar buiten gingen, liepen er altijd mensen met geweren mee. Best wel heftig om mee te maken, maar ik voelde me nooit onveilig.’ 

Delhi Belly

Ook het eten viel De Voogd in India niet tegen. Waar menig hockeyer in India last krijgt van een Delhi Belly, zoals de buikziekte wordt genoemd, bleef de Brabander ongedeerd. Zijn tip? ‘Gewoon geen gekke dingen doen, maar je strikt aan de voorschriften houden.’ Of zoals de Oranjemannen dit jaar doen: de benodigde voorbereidingen treffen. ‘Heel veel jongens hebben repen en herstelshakes meegenomen, die ze eten of drinken ze na een training. Ik ook. Als het voedsel niet lekker valt, dan kan ik dit gebruiken.' (@ElmkeHendrix)

Foto: KNHB/Koen Suyk


Start nieuwe seizoen

Hoi allemaal, 

Het is eindelijk weer zover, de competitie is weer begonnen. Na afgelopen seizoen heel dicht bij het landskampioenschap te hebben gezeten beginnen we nu weer allemaal op nul. Een aantal zeer belangrijke spelers binnen OZ heren 1 zijn gestopt of verhuisd naar een andere club. Deze jongens gaan ieder op hun eigen manier invulling geven aan hun verdere leven en maatschappelijke carrière. Hiervoor terug hebben we echter een paar topspelers. Gabriel Dabanche (Spaans international), Elliot van Struydonck (Belgisch international) en Farreed (Pakistaans international) hebben zich aangesloten bij de OZ familie en dit voelt van begin af aan erg goed. Met dit nieuwe team gaan we dit jaar wederom een gooi doen naar het kampioenschap en hopelijk zal de sfeer op en rondom de velden net zo fantastisch zijn als afgelopen jaar. OZ leeft!

Helaas moet ik zelf voorlopig nog vanaf de kant toekijken. Ik ben nog niet hersteld van de blessure aan mijn voet. Hierdoor heb ik ook het EK moeten missen. Dit is natuurlijk, zeker voor een topsporter, het meest vervelende wat er is. Je wil op het veld staan en spelen. Het herstel verloopt gelukkig volgens plan en wie weet kan ik snel weer samen met de jongens gaan trainen en wedstrijden spelen. Voorlopig blijf ik ze hard aanmoedigen vanaf de kant.

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen was meteen een kraker, namelijk de herhaling van de finale van afgelopen seizoen tegen Rotterdam. Om meteen in het begin zo’n topwedstrijd te spelen is erg moeilijk. Beide team hebben maar een korte voorbereiding gehad en durfden daarom niet vol op de aanval en open te spelen. Het was dan ook een erg spannende wedstrijd met maar weinig open kansen. Uiteindelijk konden we ons veldoverwicht omzetten in een verdiende 1-0 overwinning. Een heerlijk begin van het nieuwe seizoen. Komende zondag wacht de altijd lastige uitwedstrijd naar HGC. Ik hoop dat jullie ons allemaal komen aanmoedigen!

Tot langs de lijn,

Bob


Bob over het mislopen van het EK

Het aantal interlands van Bob de Voogd blijft voorlopig nog even op 44 staan. Na het missen van Hockey World League moet de Oranje-aanvaller ook het EK aan zich voorbij laten gaan. Een slepende voetblessure houdt hem aan de kant. 

Bob, wat is er precies tussen het eind van de competitie en afgelopen week gebeurd?

‘Halverwege de tweede seizoenhelft kreeg ik last van mijn voet en in de laatste week van de reguliere competitie werd het nog erger. Op een gegeven moment sloeg ik trainingen over, liet ik me flink behandelen om zo de pijn onder controle te houden. Tijdens de play-offs had ik er nog meer last van, speelde ik ook met injecties en trainde vrijwel niet meer. Na de finaleronde besloten we een shockwave-behandeling te doen, waarin je elektrische stoten krijgt die de verkalking in je pees moeten verminderen. Op zich hielp dat wel, de hele scherpe pijn was eraf.

Na vier weken rust ben ik de trainingen met het Nederlands team rustig gaan opbouwen. Maar langzamerhand kwam de pijn terug. Afgelopen dinsdag had ik er weer veel last van en toevallig hadden we woensdagochtend al een echo ingepland om te kijken hoe mijn voet reageerde op een zware training. De echo bevestigde eigenlijk wat ik dinsdag al wist, dat mijn voet nog steeds niet goed was.

Het is heel onverstandig om nu door te blijven hockeyen. Deze blessure gaat heel moeilijk weg, kan een chronisch probleem worden. Met het oog op het komende seizoen en alle toernooien die eraan komen - de Hockey World League, de EHL en het WK - is het nu gewoon verstandig om het compleet te laten herstellen.’

Mis je de start van het seizoen?

‘Dat hangt af van hoe het herstelt. In principe – wat ze nu verwachten – moet het rond de start van het seizoen beter zijn. Het vervelende is dat het een blessure is die ook driekwart jaar kan duren. Ik kies er nu bewust voor om het goed te laten genezen, zodat ik er in de toekomst verder geen last van krijg. Het is dus afwachten wanneer ik weer kan hockeyen. 

Heeft het doorspelen – met injecties – tijdens de play-offs je genekt?

‘Genekt weet ik niet, maar het is nu wel duidelijk dat het zeker niet goed voor me was. Als ik ook achteraf terugkijk hoe ik de tweede seizoenshelft speelde, was het eigenlijk geen doen. Het sloeg nergens op. Maar goed, dat was destijds een keuze. Op dat moment wilde ik gewoon meespelen om het landskampioenschap. Ik ging er vanuit dat vier weken rust en intensieve behandelingen genoeg zouden zijn om weer fit te starten met Oranje. Dat blijkt toch niet zo te zijn.’ 

Hoe ziet je zomer er nu uit?

‘Ik ga in het begin even niets doen om alles even ‘los te laten’, nog een weekje naar Spanje op vakantie. Daarna start mijn revalidatie. We moeten dan even kijken welke behandeling het beste voor me is. Het wordt in ieder geval intensief, ik ga niet de hele zomer op de bank zitten. Sommige behandelingen zijn behoorlijk pijnlijk, hakken erin zodat je de volgende dag niet vrolijk kan rondlopen…’ (@ElmkeHendrix)

Bron: Hockey.nl  / Elmke Hendrix


Robert van der Horst: Ultieme bevrijding!

Ultieme bevrijding...

Na 8 jaar staat OZ heren 1 in de finale van het landskampioenschap! 

Als groep hebben we een lang seizoen gehad. Vele ups en downs hebben ons als groep sterker gemaakt. Zowel op als buiten het veld.

Door een aantal blessures in het team zijn we getest tot het uiterste. Zo ook tijdens de halve finale waarbij wij wederom gevoeld hebben wat pijn is! Zonder onze Mink werd er gevochten voor elke meter en brachten we elkaar tot het uiterste. Met deze mentaliteit kregen wij het gevoel van onoverwinnelijkheid. We zijn blijven geloven in onze droom! Dit was te zien aan de onverzettelijkheid van een aantal spelers die met veel fysieke pijn toch de wedstrijd wilden spelen. Wij geloven dat het ook pijn mag doen.

Tijdens ons gevecht met Kampong hebben wij als groep gevoeld wat het is om voor Oranje Zwart te spelen. De wedstrijd in Utrecht was een OZ feestje. Ongelooflijk hoe Oranje de tribunes gevuld waren! De wedstrijden op OZ hebben ons veel plezier gegeven. Een geweldig georganiseerde accommodatie waar hockey feestelijk beleefd werd. Het OZ publiek was meer dan de twaalfde man. Een golf van energie was er te voelen over het hele veld. Oranje energie!

De combinatie van pijn en plezier hebben ons bevrijdt. Deze bevrijding liet ons het beste hockey van Nederland spelen.

Wij gaan deze finale op zoek naar de ultieme bevrijding van Oranje Zwart. Met jullie steun kan niemand van Oranje Zwart winnen!

Veel plezier en geniet,

Robert


Play-offs

De play-offs staan weer voor de deur. Na een mooi en spannend slot van de reguliere competitie hebben we met OZ de felbegeerde eerste plaats behaald. Dit betekent dat we een EHL ticket voor komend seizoen in de wacht hebben gesleept en in de play-offs het thuisvoordeel hebben. We spelen de halve finale tegen de nummer 4 van de competitie, Kampong. In de competitie hebben we twee keer gelijk gespeeld in enorm spannende wedstrijden. Dit belooft dus een waar spektakel te worden in de play-offs.

Play-offs zijn de wedstrijden waar het allemaal om draait. De sfeer, het publiek, de spanning en het moeten winnen maakt deze wedstrijden heel erg bijzonder. Ik kijk al het hele jaar uit naar het spelen van play-offs.

Ik hoop dat velen OZ komen aanmoedigen op weg naar de finale en uiteindelijk naar het ultieme doel, Het landskampioenschap!

Hoe ziet het Play-Offs programma er uit ?

1e ronde:

Tot langs de lijn,

Bob


Genomineerd voor sporter van het jaar in mijn stad Helmond!

De genomineerden voor de Helmondse sportprijzen 2012 zijn bekend. Op 17 januari 2013 worden de winnaars van de diverse sportprijzen tijdens het Sportgala in Zaal Traverse bekendgemaakt. De prijzen gaan naar de sporter, sportploeg, sporttalent, sportvrijwilliger en de meest opmerkelijke sportprestatie van het jaar. Daarnaast is er ook de publieksprijs. Deze wordt beschikbaar gesteld door Weekblad De Trompetter.

Ik ben erg trots en blij dat ik genomineerd ben en kijk uit naar het sportgala.

Genomineerden in de categorie sportier van het jaar zijn:

Bob de Voogd (hockey): zilver met het Nederlands Elftal op de Olympische Spelen van Londen.
Dana van Lierop (dressuur): met paard DJ Tiësto Nederlands Indoorkampioen (klasse ZZ licht), algemeen Nederlands kampioen outdoor, Europees kampioen met team (klassieke proef en kür op muziek).
Amy Siemons (wheelen): Europees kampioen 100 meter en 2e op de 200 meter, 2x zilver op de Paralympics van London (100 en 200 meter).

Wil je dat ik de publieksprijs win dan kun je op mij stemmen. Dit kan eenmalig door een mail te sturen met naam en adresgegevens naar:
bobdevoogd@aencmedia.nl

Hopelijk stemmen jullie allemaal!

Groetjes Bob


 

We gaan weer beginnen!

Hi allemaal,

Na een paar weken vrij te hebben gehad van hockey gaat het nu weer allemaal beginnen. De start van de voorbereiding met OZ staat voor de deur en ook het zaalhockey gaat volgende week weer verder. Ik heb deze vrije periode natuurlijk gebruikt om met familie en vrienden de feestdagen te vieren en ook om de batterij weer op te laden voor een mooi hockeyjaar. 2012 is voor mij een heel bijzonder jaar geweest met natuurlijk de Olympische spelen als ultiem hoogtepunt. Een jaar om nooit meer te vergeten. Hopelijk gaan we in de komende jaren zowel met OZ als met het Nederlands elftal een aantal mooie prijzen winnen. Ik kijk er erg naar uit om weer vol aan de bak te gaan.

Om alvast een beetje in de hockeystemming te komen ben ik afgelopen week naar Barcelona geweest om deel te nemen aan Torneo de Reyes. Ik speelde samen met Mink van der Weerden mee in een Europees selectieteam bestaande uit allemaal oud internationals van verschillenden landen. Onder andere Bram Lomans, Sander van der Weide, Christian Wein en Kiko Fabregas speelden mee. We hebben dit toernooi uiteindelijk weten te winnen door in de finale 4-4 tegen Club de Polo te spelen. Dit was net genoeg voor de eindoverwinning. Naast hockey hebben we daar ook een erg gezellige tijd gehad en veel nieuwe mensen leren kennen. Dat is in mijn ogen waar hockey ook voor staat.

Deze week zullen we met OZ de voorbereiding starten op de tweede competitiehelft. We gaan natuurlijk voor de play-offs en willen in mei in topvorm zijn om deze ook te kunnen winnen. Daarom is het belangrijk dat we meteen goed starten na de winter.

Vanaf nu zal ik ook weer actiever zijn op mijn site en regelmatig updates geven over hoe de voorbereiding en de competitie verlopen.

Bob

 


CT2012, Melbourne deel 3

Hallo allemaal,

De Champions Trophy zit er alweer bijna op, maar gaat nu pas eigenlijk echt beginnen. Het finale weekend staat voor de deur en morgen (zaterdag) wacht ons Pakistan in de halve finale. Tot dusver hebben we goede resultaten neergezet en is ons spel iedere wedstrijd verbeterd. Het is nu zaak top te spelen en er als team te staan in de halve finale. Als we de discipline kunnen opbrengen om als team voor elkaar te knokken, te verdedigen en meters te maken zonder de bal dan komt het mooie, snelle en aanvallende hockey vanzelf aan de bal.

Een leuk detail is dat bij Pakistan twee teamgenoten van mijn club, Oranje Zwart, spelen. Rachid en Rizwan (de twee Pakistanen) lopen in het hotel al dolletjes te maken met de spelers van OZ en kijken erg uit naar de ontmoeting met Nederland. Leuk om te zien dat we met OZ goed vertegenwoordigd zijn in de halve finale van dit toernooi.

Het weer hier in Australië is overigens vrij wisselvallig. Zo hebben we dagen boven de 40 graden gehad en is het ook dagen 18 graden met veel wind en bewolking. Nog altijd een stuk beter trouwens dan de enorme kou die momenteel in Nederland heerst volgens mij ;). Wat wel een erg grappig beeld oplevert, zijn de kerstbomen en kerstversiering in de stad terwijl iedereen in korte broek en slippers over straat loopt. Niet echt wat wij Nederlanders gewend zijn.

Ik hoop dat jullie ons vanuit Nederland het komend weekend veel zullen aanmoedigen en wij gaan er hier alles aan doen om met de gouden plak terug naar Nederland te komen.

Groetjes Bob


CT2012, Melbourne deel 2

We zijn inmiddels alweer ruim een week in Melbourne en heel wat trainingen verder. We zijn bewust eerder dan alle andere teams naar Australië vertrokken om hier nog veel te kunnen trainen en optimaal aan het tijdsverschil te kunnen wennen. Omdat we in Nederland allemaal bezig waren met de hoofdklasse en dus veel bij de clubs trainden, hebben we maar twee keer getraind met het Nederlands elftal. Hier in Melbourne kunnen we de tijd met elkaar dus goed gebruiken om weer aan elkaar te wennen, nieuwe dingen te trainen en het allerbelangrijkste, heel fit worden!

Naast de hockey- en looptrainingen hebben we twee dagen geleden ook onze eerste oefenwedstrijd gespeeld. We speelden deze wedstrijd tegen Victoria State, het team waar oud-teamgenoot van OZ, Justin Ellis in speelt. Erg leuk om tegenover hem te staan aan de andere kant van de wereld. De wedstrijd wonnen we uiteindelijk met 6-0 en hebben we gebruikt om wat tactieken en nieuwe dingen uit te proberen. Ook was deze wedstrijd zeer nuttig om met dit, toch iets gewijzigde Nederlands elftal weer samen te spelen en aan elkaar te wennen.

Naast al het hockey hebben we af en toe vrij om de stad in te gaan en even lekker uit het hotel te zijn. Op de eerste vrije dag heb ik afgesproken met een maatje van me uit Nederland die hier studeert en twee Australische jongens die afgelopen jaar bij mijn oude club Helmond gespeeld hebben. Hiermee ben ik gezellig gaan eten in de stad en ze hebben me een korte rondleiding gegeven door het centrum van Melbourne. Een leuke afleiding van het hockey, en erg gezellig om ze weer te zien.

Voor het toernooi begint, hebben we nog een aantal trainingen en een oefenwedstrijd tegen Engeland op het programma staan. Iedereen kijkt erg uit naar de start van de CT aankomende zaterdag.

Ik hou jullie op de hoogte.

Groetjes Bob


CT Melbourne, Australië

Het is alweer 1,5 week geleden dat ik voor het laatst een stukje geplaatst heb. Afgelopen weken heb ik alle aandacht aan mijn studie gespendeerd om in alle rust naar de Champions Trophy in Australië te kunnen gaan.

Na zondag met een 3-0 overwinning tegen Amsterdam de eerste competitiehelft winnend af te hebben gesloten met OZ, zijn we maandagochtend vroeg met het Nederlands team naar Melbourne vertrokken. Het is altijd leuk weer met het Nederlands team op pad te gaan. Dit keer ging de reis via Singapore, waar we een paar uur tussenstop hadden. Singapore is trouwens een fijn vliegveld om even te ontspannen en lekker een duikje te nemen in het zwembad. Dan stap je toch weer wat frisser in het vliegtuig daarna.

Gisteravond zijn we in hotel aangekomen. Dit toernooi lig ik met Pirmin Blaak op de kamer. We hebben een kamer met mooi uitzicht op het cricketstadion en het Rod Laver tennis stadion, waar de Australian Open gespeeld wordt. Verder bevalt de stad me prima, ik heb nog niet de tijd gehad om er op uit te gaan maar dat zal komende week wel gebeuren.

Vandaag hebben we voor het eerst getraind op het tweede veld naast het stadion en alvast een kijkje genomen in het hockeystadion. Het ziet er veelbelovend uit en ik hoop dat het iedere wedstrijd vol zit. Dat geeft toch altijd een extra dimensie aan de wedstrijden.

Ik zal de komende periode wat vaker updates geven over hoe het hier in Melbourne is en ook meer foto’s erbij plaatsen. Dus wil je op de hoogte blijven van hoe het mij en het team vergaat op de Champions Trophy zou ik de site zeker in de gaten houden de komende weken.

Groetjes Bob


OZ Topavond!

Afgelopen maandag stond alweer de derde editie van de OZ-Topavond op het programma. Deze fantastisch georganiseerde avond vond voor de tweede keer op rij plaats in de van Udenhout Audi showroom. De showroom was voor deze gelegenheid totaal leeg gehaald en gevuld met een groots podium en 30 feestelijk aangeklede tafels waar ieder 10 gasten aan plaats konden nemen.

De voorgaande twee edities waren een groot succes, en dat was dit jaar niet anders! Met Tom Egbers als gastheer van de avond en met de heren en dames van OZ in de bediening en als hulp bij het showen van de veilingstukken. We hebben weer een mooie bijdrage kunnen leveren aan deze mooie avond.

Voor ons als spelers van OZ heren 1 is het echt heel erg mooi om te zien hoeveel steun er is van verschillende sponsoren en andere belangstellenden uit de regio. Zonder deze mensen en bedrijven is het voor ons niet mogelijk om op het hoogste niveau mee te spelen met OZ.

De Topavond werd swingend afgesloten met een optreden van Glennis Grace. Al met al dus een super geslaagde avond en ik kijk nu al uit naar de volgende editie.

Groetjes Bob


Onderschatting?

Soms gaan wedstrijden anders dan je verwacht. Zondag was voor ons zo’n wedstrijd.

De hele week ben je bezig met hard trainen, analyseren van de tegenstander. Vooral kon er niet vaak genoeg gezegd worden dat onderschatting van de tegenstander er niet mocht zijn.

Dan sta je daar op zondag en blijkt vrijwel alles anders te gaan dan je vooraf had afgesproken. 4-3 Verlies tegen een slim spelend en sterk verdedigend Voordaan. Is het onderschatting? Speelden wij zo slecht? Had Voordaan een topdag? Allemaal vragen die na de wedstrijd door je hoofd spoken. Ik durf nog steeds niet te zeggen wat nou de oorzaak is. Waarschijnlijk een combinatie van alles.

Als team kunnen we hier alleen maar van leren en deze ervaring meenemen naar de komende weken. Zondag wacht alweer de volgende belangrijke wedstrijd, thuis tegen Laren.

Vandaag is de nieuwe technische staf van het Nederlands elftal bekend gemaakt. Twee nieuwe namen: assistent bondscoach Eric Verboom en manager Maarten van Heeswijk.

Verder is de staf nagenoeg hetzelfde gebleven. Morgen beginnen we weer met trainen en zal de voorbereiding richting de Champions Trophy officieel van start gaan. Ik kijk erg uit naar de komende periode met het Nederlands elftal en hoop mooie resultaten te gaan halen met het team.

Tot zondag langs de lijn bij OZ!

Bob


Een drukke week...

Hallo allemaal,

Het is een drukke eerste week geweest van de site. Veel positieve reacties gehad. Erg leuk!

Afgelopen zondag hebben we een heel erg spannende wedstrijd gespeeld tegen Kampong! Het was een wedstrijd met weinig kansen aan beide kanten, die tot de laatste minuut strijd in zich had. Zoals een topwedstrijd vaak is. Uiteindelijk moesten we, door een fraaie tegentreffer 2 minuten voor tijd, genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Dit betekent dat Bloemendaal nu de nieuwe nummer 1 is. Wel zijn we nog het enige team dat ongeslagen is in de competitie.

Een week geleden is ook de nieuwe selectie voor het Nederlands team bekend gemaakt door bondscoach Paul van Ass. Ik ben geselecteerd voor de Champions Trophy die we in december in Melbourne (Australië) gaan spelen. Ik ben uiteraard heel blij met de selectie en we gaan voor een mooi resultaat in Melbourne. Ook kijk ik erg uit naar de stad Melbourne, ik hoor van veel jongens dat het echt een enorm gave sportstad is. Ik ben heel benieuwd.

Zoals ik in mijn vorige stukje al schreef, stond afgelopen week in het teken van clinics. Absoluut hoogtepunt was zonder twijfel de Rabo Fandag op hockeyclub Push. Hier waren 1100 super enthousiaste kinderen aanwezig die een waanzinnige dag beleefd hebben. Heel gaaf om te zien dat het hockey zo leeft na de Olympische Spelen van afgelopen zomer. ‘De jeugd heeft de toekomst’ en dat zit wel goed als ik kijk hoeveel talent er afgelopen zaterdag rondliep!

Tot snel weer,

Bob


Koploper!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. We staan bovenaan!

Na 6 gespeelde wedstrijden hebben we met Oranje Zwart vijf keer gewonnen en een keer gelijk gespeeld. Na afgelopen jaar een heel moeilijk seizoen gehad te hebben zijn we hier als OZ toch wel trots op.

Komende zondag wacht echter alweer de volgende topwedstrijd tegen Kampong. Als we winnen blijven we koploper, bij verlies haalt Kampong ons in. Het belooft dus een heel spannende wedstrijd te worden. We spelen thuis dus hopen op veel steun van het OZ-publiek.

Naast zelf hockeyen ben ik deze week ook druk met het geven van clinics. Het is herfstvakantie voor de jeugd en dat betekent veel hockeykampen en clinics.

Ik vind het erg leuk om tips en tricks te leren aan jonge enthousiaste hockey(st)ers.

Ik hoop jullie allemaal terug te zien langs de lijn bij OZ komend seizoen.

Groetjes,

Bob


Welkom op mijn nieuwe site

Op deze site zal ik jullie een kijkje geven in mijn leven. Ik zal regelmatig stukjes schrijven over mijn belevenissen met mijn club Oranje Zwart en het Nederlands elftal. Naast de stukjes die ik zelf zal schrijven komen er ook video’s en foto’s op de site.

Veel plezier en neem rustig een kijkje.

Ik ga snel aan de slag met mijn eerste stuk!

Groetjes,

Bob